Cercador

  • La Trieste de Magris
  • Itineraris CCCB
  • Navegador
  • Arxiu Cerdà

Propostes

21\10\2011

Presentació de les propostes del CCCB per al curs 2011-2012

El proper dimarts 25 d’octubre a les 18h tindrà lloc al CCCB la presentació al professorat de les propostes del Centre de Cultura Contemporània per al Curs 2011-2012. A continuació es farà un recorregut per l’exposició Totes les cartes.
Us convidem a assistir-hi, fent una reserva prèvia al telèfon: 933.064.135 (dimarts a divendres de 10h a 13h).

+ INFO

11\10\2011

Presentació del Màster "Disseny i producció d'espais"

El divendres 14 d'octubre, de 10’30 a 14h al Mirador del CCCB, es fa la presentació del Màster de Disseny i Producció d’Espais.
   El Màster en Disseny i Producció dels Espais es construeix a partir de dos postgraus: Disseny d'Interiors i L'espai expositiu. La realització de tots dos postgraus -que s'impartiran a les instal.lacions del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)- permetrà l'obtenció del diploma de Màster.
   Podeu conèixer alguns dels projectes duts a terme en l'edició del curs 2010-2011 a través de les publicacions del Màster a CCCBeducació.

+ INFO

30\09\2011

PROPOSTA DE PARTICIPACIÓ DOBLE: PANTALLA GLOBAL / CCCBEDUCACIÓ

Com ja vam anunciar al post Gilles Lipovetsky i Jean Serroy en el CCCB. Incubació de l'exposició "Pantalla global", a partir de l’1 d’octubre s’ha activat una plataforma virtual participativa on es poden enviar vídeos que s’incorporaran a l’exposició presencial que tindrà lloc al CCCB de gener a maig de 2012. Els vídeos, de dos minuts com a màxim, han de basar-se en les set temàtiques (Història, Política, Esport, Publicitat, Excés, Vigilància, Joc) en què s’articula aquesta exposició que explora el poder de les pantalles en la societat actual.
El projecte Pantalla global, amb la fase d'incubació en què la participació és fonamental, ofereix un nou concepte d'exposició que resulta especialment interessant per als centres educatius que treballen la cultura audiovisual.

+ INFO

07\09\2011

A propòsit de "Memòria fragmentada". Aprendre de l'11-S

Del 9 setembre al 3 novembre 2011 es pot visitar al CCCB MEMÒRIA FRAGMENTADA.11-S NY. Artefactes a l'hangar 17, una instal·lació de l’artista Francesc Torres que es presentarà simultàniament a Barcelona i a les tres grans ciutats occidentals que han estat víctimes del terrorisme islàmic: Nova York, Londres i Madrid.
   En el marc de la mostra, també tindrà lloc al CCCB el cicle de conferències 11S / El món deu anys després que comptarà amb la participació d’en Francesc Torres, i, entre altres, d’en Clifford Chanin, director d’educació i assessor de programació del National September 11 Memorial Museum, que inclou un interessant apartat educatiu (Teach+Learn) en el seu web.

+ INFO

24\08\2011

La fotografia en l'arxiu de CCCB educació

En el seu text per al catàleg Brangulí, Merche Fernández Sagrera ha donat a conèixer el fet que Josep Brangulí va ser professor de teoria i pràctica de fotografia de la pionera Escola de Mestres fundada pel pedagog Joan Bardina el 1906. Aquest exemple de vocació educativa del fotògraf Brangulí ens dona peu a destacar alguns projectes del nostre arxiu participatiu que tenen el mitjà d’expressió fotogràfic com a element central del seu plantejament, tot i que són ben diferents en quant a l’àmbit de realització, la tipologia dels participants i els objectius dels seus organitzadors.

+ INFO

27\07\2011

Invitació a participar en el projecte fotogràfic "Brangulí va ser aquí. I tu?"

CCCB educació convida a la participació de la comunitat educativa en el projecte fotogràfic que es vehicula a través d'un web i que conclourà amb una exposició al CCCB de les millors imatges de la Barcelona contemporània que tinguin Brangulí com a inspiració. La fotogènia dels equipaments educatius i la captació d'instants significatius de la feina que s'hi du a terme haurien de ser estímuls suficients per tal d'agafar la càmera i enviar participacions als temes que Brangulí va fotografiar, en especial a les categories locals emblemàtics i espais de treball.

+ INFO

18\07\2011

Sempre ens quedarà l'Arxiu CCCB

Del 9 març al 17 juliol, el CCCB ha presentat La Trieste de Magris. Com ha deixat escrit Giorgio Pressburger al catàleg de l'exposició de la qual ha estat comissari, després de l'experiència de la visita a la mostra ens n'esperen dues altres a tenir en compte: la visita a la ciutat de Trieste i la lectura dels llibres dels escriptors d'aquesta ciutat: Claudio Magris, Scipio Slataper, Giani Stuparich, Umberto Saba, Italo Svevo, Boris Pahor, Alojz Rebula, Pavle Merkù, Srecko Kosovel, i, també, James Joyce.
   Nosaltres volem recomanar una opció complementària per seguir l'estela de l'exposició: la visita a l'Arxiu CCCB, on es poden consultar presencialment tot tipus de documents relacionats amb les activitats del centre.

+ INFO

12\07\2011

Visita el Raval... per Festa Major

El CCCB col·labora en el programa Visita el Raval... per Festa Major, amb un itinerari adaptat on es poden conèixer d’aprop els comerços i entitats del barri (15 de juliol) i una visita a l'exposició Brangulí. Barcelona 1909-1945 (16 juliol). Per a més informació, consulteu el programa de la Festa Major del Raval.

+ INFO

10\07\2011

Últims dies de "La Trieste de Magris"

El 17 de juliol és l'últim dia per visitar La Trieste de Magris, una exposició que, com diu el seu comissari Giorgio Pressburger en un text del catàleg, "no pretén ser només una exposició, sinó viatge, un conjunt d'experiències auditives, olfactives, visuals i tàctils".
   La Trieste de Magris és també una festa del coneixement en què, tenint com a escenari privilegiat la ciutat de Trieste, s'interelacionen diversos àmbits del saber: geografia, història, literatura, cultura, política... de la mà de la figura central de l'exposició, l'escriptor triestí Claudio Magris. assagista, novel·lista i autor teatral, així com professor de literatura germànica que ha estat investit doctor honoris causa per la Universitat de Barcelona en un acte dut a terme quan l'exposició del CCCB ja havia estat inaugurada.

+ INFO

04\07\2011

Taller d'escriptura al Festival Hipnotik

El dia 9 de juliol tindrà lloc en diferents escenaris del CCCB el Hipnotik Festival 2011, una convocatòria que transforma Barcelona cada any en la capital del hip hop i que té la formació com a un dels seus eixos centrals.
   El Taller d'escriptura d'Hipnotik, impartit per ZPU i obert als assistents al Festival, s'enfoca per als joves que volen perfeccionar el seu coneixement en el camp de l'escriptura hip-hop i es realitzarà el 9 de juliol de 12,30 a 15,30.

+ INFO

Anterior

Participants

Per més informació:

seducatiu@cccb.org
Tel. 933 064 135